Fedezd fel a Margitsziget érdekességeit, ezért érdemes kilátogatnod…

MargitszigetMargitsziget 10+1 tipp, amiért megéri kilátogatnod:

Ha szeretnéd újra felfedezni magadnak a Margitsziget érdekességeit, ezt a fantasztikus és nagy zöld területet a város közepén, van itt más is a már jól ismert Palatinus fürdő + piknikezés kombón kívül.

Mindig is szerettük a Margitsziget hatalmas fáit és zöld parkjait, amelyek Budapest azon területei közé tartozik, ahol még a természet közelségét érezhetjük.

Mostanában új szemszögből igyekeztünk megvizsgálni a Margitsziget lehetőségeit, és rájöttünk, hogy ez a rész mindig tartogat valami meglepetést számunkra.Relaxálj egyet a Japánkertben!

Elbűvölő, egyszerűen nem lehet ráunni. Ha csak egy olyan helyet keresel, ahol leülhetsz a könyveddel, hidd el, itt olyan nyugalom fog rád várni, mint sehol máshol!

Az abszolút kedvenc a vízesés közvetlen környéke, a vízimádók számára ez maga a mennyország. Érdemes körbejárni a sziklakertet is, nem fogod megbánni!Látogasd meg a megújult Holdudvart!

Megépítése óta már számos funkciója volt ennek az épületnek. 1869-ben nyitott meg Nagyvendéglőként, József főherceg felkérésére Ybl Miklós tervezte, több másik épülettel együtt.

Az épület 1917-1935 között étteremként, kávéházként és tejcsarnokként is funkcionált, és átépítés után 1937-ben nyitották meg újra, Casino néven.Különböző szórakozóhelyek működtek itt az évek során. 2017-ben, a FINA Vizes VB kezdetére újították fel az épületet. Most részben rendezvényhelyszínnek használják, de akár egy finom ebédet is el lehet itt költeni, ezt pedig csakis ajánlani tudjuk!

Szervezz találkát a zenélő szökőkúthoz!

Utoljára 2013-ban újították fel a zenélő szökőkutat s annak környezetét, ekkor megújították a kút zenei repertoárját is, így most már gyakorlatilag egész nap hallgathatjátok a zenét, 11-től 21 óráig óránként van egy blokk.

Ez a helyszín tökéletes egy baráti találkához vagy akár egy randevúhoz a kiszemelteddel! 🙂Mássz be a Centenáriumi Emlékmű belsejébe!

Nagyon ritkán láttunk olyat, aki elég bátor volt ahhoz, hogy bemásszon abba a különös, kúpcsigára hasonlító valamibe amely a zenélő szökőkúthoz közel köszönti a szigetre látogatókat, pedig ez is egy különleges helyszín lehet egy-két jó fényképhez.

Az emlékművet Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 100. évfordulójára emelték, 1972-ben. Bár kívülről simának tűnik a felülete, belülről különböző ábrák díszítik az egyesítés óta eltelt 100 év egy-egy jelentősebb történelmi eseményéről, feliratok, szimbólumok találhatók rajta, nézd meg, megéri!Látogasd meg a Vadasparkot!

Amikor a sziget partján lévő rekortánon futunk, mindig élvezettel figyeljük a vadaspark lakóit. Az itt élő állatokat kívülről is megcsodálhatjuk, de a belső sétányon még közelebb merészkedhetünk a különböző házi- és egzotikus állatokhoz.

Tavasztól őszig nyitva tart, itt találhatsz bővebb információt a parkról:
https://zoobudapest.com/ezt-latnod-kell/kiallitasok/margitszigeti-kisallatkertTégy egy sétát a múltba!

Remek időtöltés sétálni a ferences-romok és a Margit-romok között, kicsit olyan, mintha visszacsöppentünk volna a kolostorok alapításának idejébe.

Ezek a kövek őrzik a történelem lenyomatát és megnyugtató, hogy még mindig itt állnak. Húzzátok végig a kezeteket rajtuk, és éljétek ti is át ezt a hangulatot!Keresd meg az óriási platánfát!

Ez az óriási fa minden gyermek ( és gyereklelkű felnőtt) kedvence, imádnak rajta hintázni az emberek. Nem írjuk meg a pontos helyét, legyen a te feladatod a platán megtalálása, annyit elárulunk, hogy valahol a Szent Mihály kápolna és a Margit-romok között található a fa.Találj meg minél többet a Margitsziget szobrai közül!

A sziget tele van szobrokkal, próbáld meg megkeresni az összeset! Előre szólunk, hogy nagyon sokáig fog tartani és egész biztos, hogy a lábad is elfárad majd a talpalásban, és a szemedet is nyitva kell tartani, sokszor egészen eldugott helyeken vagy növények ölelésében rejtőznek.Ha már megtaláltad a platánfát, járd körbe a Szent Mihály kápolnát is!

Mi személy szerint nem tartjuk jó ötletnek a Margitsziget romos épületeinek újjáépítését, úgy korhű, ha emlékeztetnek minket a mulandóságra és úgy maradnak, ahogy találtuk őket. Szerencsére a Colosseumot és a Forum Romanumot sem építették vissza az eredeti állapotukba.

Ez a kápolna valahogyan mégis kivételt képez. Lux Kálmán régész ugyanis a romokból a fellelhető források alapján a kápolna mását építette fel. Minden hónap első vasárnapján délután 4 órakor misét is tartanak itt, ahol megcsodálhatjátok a templom belsejét is.Keresd meg Arany János helyét, ahol a költő alkotott!

A szájhagyomány úgy tartja, hogy itt, a sziget fái alatt született az A tölgyek alatt című költemény.

+1: Fuss le egy szigetkört!

Budapest leggyönyörűbb futóterepén még a sportolás is könnyebben megy! Ez a hely tökéletes a futás szerelmeseinek, a kilátás bámulatos, ha pedig egy kis erősítést terveztél, akkor válogathatsz a pálya mentén található felnőtt játszóterek közül.
Margitszigeti Szabadtéri Színpad 2019-es programja itt >>